Het Mysterie van het Verdwenen Geluid

'Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’ is een spannend eigentijdse voorstelling voor kinderen uit groep 3-5 (en evt. hun ouders). De voorstelling bestaat uit een spannende combi van live muziek, film en interactie. De kinderen worden zelf hoofdrolspelers in het verhaal dat zich zowel op het filmscherm als live in de zaal afspeelt. Een leuke spannende middag met mooie muziek waarin het kind zelf ook meedoet! Het kind maakt op een eigentijdse manier kennis met de verschillende muziekinstrumenten: “Is dit klassieke muziek? Dat wil ik ook!”

Dit project is tot stand gekomen met ondersteuning van Frank Groothof (Sesamstraat) en voormalig en huidig directeur van het Prinses Christina Concours Mark Vondenhoff en Jochem Van Eeghen.

Het lijkt een hele normale muziekvoorstelling te worden, maar niks blijkt minder waar! Via de webcam hebben we onverwachts 'live' contact met 6 muzikanten in de MuziekWereld!.... Een onwerkelijk verhaal begint die zich zowel op een levensgroot scherm als live op het podium afspeelt!

HET VERHAAL

In het kasteel van baron Maestoso speelt een groep muzikanten in hun nieuwe muziekkamer in de MuziekWereld. Maar dan gebeurt er iets vreemds: er klinkt een mysterieus geluid en daarna ... is het geluid van een van de instrumenten plotseling weg!! De ene na de andere muzikant raakt zijn geluid kwijt: "iets" lijkt het geluid van de muzikanten te stelen; een monster of een boze tovenaar, misschien?!? 

We ontdekken met de kinderen dat tovenaar Ofkie hier achter zit! Ofkie kan zelf geen muziek maken en is jaloers. Met zijn ‘Klankenkaper’ steelt hij alle muziek. Zo heeft hij alle muziek in handen en kan niemand meer muziek maken. De hele wereld is verdrietig, want wat moeten wij zonder muziek? Maar als Ofkie door de kinderen met hun zang betoverd wordt, halen de muzikanten hem over het geluid terug te geven. Maar...als het deurtje van het klankenkabinet opengaat, klinken alle gestolen geluiden door elkaar! Aan de kinderen de taak om Ofkie te helpen de muziek weer terug te brengen naar de juiste instrumenten...”